sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Venäjä on valtio, ei rosvojoukko

Katselin eilen televisiosta Michael Douglasin tähdittämää trilleriä The Game, jossa yksilö näytti joutuvat ylivoimaisen vihollisen tuhoamaksi. (En viitsi tässä paljastaa loppuratkaisua, jos vaikka joku vuokraisi DVD:n).

Silloin ymmärsin kaiken.

Venäjähän ei ole vastaavanlainen kasvoton rikollisjoukko, joka saa tehdä kenenkään estämättä massiivisia rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Venäjä on valtio. Venäjällä on johtajansa. Venäjällä on diplomatiansa. Venäjällä on maineensa, josta se näyttää pitävän erityistä huolta.

Venäjä kuuluu melkein kaikkiin kansainvälisiin organisaatioihin. Se on siis "läpinäkyvä" eli transparentti suvereeni valtio, jonka teot ja tekemättä jättämiset näkyvät ja joutuvat aina kansainvälisen median, keskustelun, analyysin ja diplomatian tarkasteluun.

Siksi Venäjää tulisi kohdella kuin valtiota.

Jos Venäjä olisi rosvojoukko, sen rikoksia ihmisyyttä vastaan, esimerkiksi Suomen laillisten alueiden anastamista ja etnisen puhdistuksen aiheuttamista, ei voisi mitenkään kommentoida.

Rosvojoukko uhkaisi koko ajan pahenevilla vastatoimilla. Se käyttäisi laittomia tekoja, salamurhia, uhkailua, kiristystä, lahjontaa ja muita rikollisia toimia sementoidakseen Stalinin (joka oli rikollinen) piirtämän rajalinjan.

Jos siis Suomen johto pitää Venäjää valtiona, sen tulisi kohdella Venäjää kuin valtiota.

Kaksi valtiota voi aloittaa neuvottelut Karjalan palautuksesta. Jos Venäjä olisi bandiittien vetämä rosvojoukko, mitään neuvotteluja ei voitaisi pitää.

Kaksi valtiota voi palauttaa alkuperäisen laillisen rajalinjan ja turvata alkuperäisasukkaiden oikeudet omiin ikiaikaisiin maihinsa.

Kohdelkaamme siis Venäjää valtiona eikä rosvojoukkona, ja tehkäämme aloite Karjalan palauttamisesta.

Karjala kuuluu Suomelle vuosina 1812, 1918, 1920, 1932 ja 1934 tehtyjen laillisten, allekirjoitettujen ja todistusvoimaisten asiakirjojen mukaan.

Karjalan palautuksen toimenpiteet voidaan (ja ne tulee) aloittaa välittömästi, Venäjän valtion kanssa.

Se ei ole (eikä saa olla) rosvojoukko, ryöstäjä, etninen puhdistaja, vaan julkinen valtio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti