keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

HS ja itsesensuuri

Osallistun silloin tällöin HS.fi-sivuston keskusteluihin, eri aiheista.

Mielenkiintoisinta on Venäjää ja Karjalaa sivuava keskustelu. Viimeksi tänään osallistuin venäläisten Suomi-kuvaa koskevaan keskusteluun. Toin näkökulman siitä, että venäläiset ovat aina nähneet Suomen valloitettavana maana - 1800-luvulla otettiin koko Suomi, 1900-luvulla yritettiin samaa mutta saatiin aluksi Karjala ja Salla, myöhemmin Petsamo.

Loppupäätelmänä kirjoitin, että mieleen tulee elävästi yksi sana: varas.

HS.fi jätti tämänkin kirjoituksen julkaisematta.

Samaan aikaan HS.fi suorastaan tulvii kirjoituksia, jotka täyttävät yhden tai useamman seuraavista ehdoista:

- jutussa on asiavirheitä tai suoranaisia valheita
- kirjoituksessa mustamaalataan Suomea ainakin osin valheellisin argumentein
- kirjoituksessa valkopestään venäjän tekosia.

HS.fi ei siis ole tiedotusväline, jos ollenkaan. Se näyttää olevan propagandaprojekti, jonka tavoitteena on muuttaa yhteiskuntaa haluamaansa suuntaan.

Näin päätoimittaja:

Yhteiskuntaa uudistava lehti haluaa myös uudistua itse.

Sanottakoon ihan suoraan: Helsingin Sanomat ei tule koskaan uudistamaan sitä yhteiskuntaa, missä itse haluan elää. Voin suostua siihen, että laillisilla vaaleilla valittu eduskunta ja sen enemmistöpuolueista muodostettu hallitus voi demokraattisesti olla uudistamassa yhteiskuntaa, mutta ei Suomen rikkaimman kapitalistin ja monopolistin omistama monopolilehti! Ei koskaan!

Jos Helsingin Sanomat on päättänyt "uudistaa yhteiskuntaa" edellä mainituilla tavoilla, sensuroimalla tosiasioita ja tuomalla propagandaa ja valheita, asiaan on puututtava kaikin mahdollisin keinoin.

Kun Helsingin Sanomat isännöi tasavallan presidenttiä journalistisissa tilaisuuksissa, ei lehdistöä voi enää sanoa vapaaksi tai riippumattomaksi. Martti Valkosen teoksen Sananvapaus kauppatavarana mukaan Helsingin Sanomat totteli suomettunutta presidenttiä Mauno Koivistoa ja vaikeni Karjala-kysymyksestä 1990-luvun alkupuoliskolta alkaen.

Nyt HS.fi on syvällä itsesensuurin suossa. Se ei pysty julkaisemaan tosiasioita Venäjän varkauksista, siitä, että Venäjä varasti Suomelta aseellisella ryöstöllä (talvisota) Suomen laillisia tunnustettuja alueita.

Se julkaisee häväistyskirjoituksia Suomen tai suomalaisten oletetuista syyllisyyksistä oletettuihin rikoksiin mutta samalla vaikenee Venäjän todellisista rikoksista ihmisyyttä (tai Suomea ja suomalaisia) vastaan.

Näin HS on muuttunut propagandavälineeksi, joka "uudistaa yhteiskuntaa".

Valheeseen perustuva "uudistus" tarkoittaa muutosta huonompaan suuntaan. Toteutuessaan tällainen muutos on syöksykierre johonkin, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole koskaan testattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti